Innovatív megoldással keressük a jövő ALDI dolgozóit

A GDPR rendelet 2018-as életbe lépése mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak feladta a leckét. A foglalkoztatók számára nagy kihívást jelentett (és jelent mind a mai napig), hogy hogyan lehet az álláskeresőknek és leendő alkalmazottaknak egy olyan rendszert kialakítani, aminek segítségével bárki könnyedén megtalálhatja a kvalitásainak és érdeklődésének megfelelő pozíciót, amit aztán kényelmesen és gyorsan meg is tud pályázni – mindezt ráadásul úgy, hogy eközben a személyes adatai sem kerülnek illetéktelen kezekbe.

Ennek a problémának a megoldására született meg ALDI Adél, az ALDI Magyarország karriertanácsadó chatbotja. A Facebook Messengerbe épített „virtuális HR-es” 2019. december közepe óta segíti az érdeklődőket a cég által ajánlott nyitott pozíciók közötti böngészésben és online jelentkezésében.

A chatbot fejlesztése során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a potenciális munkakeresők mind a főbb demográfiai jellemzőik (kor, lakóhely), mind a digitális érettség és felhasználói szokásaik tekintetében igen széles skálán mozognak. Ezért a Talk-a-Bot chatbot-specialista csapatával és az ALDI Magyarországgal karöltve egy olyan szolgáltatást hoztunk létre, aminek a két legfontosabb jellemzője az alacsony a belépési küszöb, valamint a személyes adatok maximális védelme. Ennek köszönhetően – egy körülbelül féléven át tartó fejlesztési projekt eredményeként – ma már ALDI Adél fogadja és igyekszik a lehető legjobb tudása szerint megválaszolni a vállalatnál állást keresők kérdéseit.

Kíváncsi vagy, hogy milyen állást ajánlana neked ALDI Adél? Akkor köszönj rá az ALDI Karrier oldal Messengerén! Itt a link, amivel bármikor bekopoghatsz hozzá: m.me/KarrierALDI

Ha további részletekre is kíváncsi vagy, látogasd meg az ALDI Karrier Facebook oldalát: https://www.facebook.com/KarrierALDI/!